Om oss

Ut på tur i skog og mark, ja det er livet; ikke sant? Vi lærer mye om naturen, fugler og dyr, og har mye kunnskap om gårdens mange kyr. Gårdens syklus følger vi, og lærer av bonden hvordan ting skal bli. Vi steller og fòrer barnehagens dyr, og lærer å ta ansvar for både "jeg" og "vi". Vi kan mye om stort og smått, som gjør oss til kunnskapsrike små’folk. Vi handler ut fra egne erfaringer, og prøver ut det meste, og finner fort ut hva som er det beste. Et yrende fellesskap med humor i hverdagen, gjør at både voksne og barn trives i barnehagen.

Hos oss starter dagen i grillhuset der spiser vi medbrakt matpakke og drikker
melk.
I grillhuset kan vi søke ly om kulden biter, eller for å få tørket opp
våte klær. Der har vi plass til å utfolde oss med aktiviteter som spill, maling,
tegning, eventyr og sang.

I skogen bak Bukkebu har vi klatrestativer, bålplasser
og flere faste turmål. Vi har naturen tett rundt oss og vi har blant annet hatt
besøk av både røyskatt, ekorn, elg og rådyr. Skogen byr også på spennende
turmål som vi benytter oss av.
Barnehagen har et smådyrsfjøs på gården der vi har geit, gris, kanin, katter, hest, og kalver etter sesong. Her får barna kunnskap og
trygghet til dyr, samt motoriske utfordringer som naturlig flettes inn i et
aktivt gårdsmiljø.

Barna får være med på melking av kyr, foring, og fliing
ukentlig. Barna har kunnskap om naturens gang, og får delta ved både slakting og
fødsler på gården. De største barna har egne fjøsgrupper der de er med bonden på
fjøsstell.

Skolestarterne har språksprett en gang hver uke hvor de holder
på med skoleforberedende aktiviteter.

Vi har fokus på at personalressursen skal brukes mest mulig
sammen med barna. Derfor har personalet 7,5 timers arbeidsdag, der de spiser
maten sin sammen med barna. Da blir dagen lite oppstykket og det er enklere å
gjennomføre aktiviteter sammen med barna. Våre medarbeidere har et svært lavt sykefravær.

Ellers så får barna utlevert turkopp , skje og melkekopp som de
har med i sekken sin hver dag. De får servert varmmat som vi har med oss på
termos. Varmmåltidet lages av egen kokk. Dette er med på å frigjøre
personalet fra å tilbringe masse tid på å forberede mat/måltid, tid som de
bruker sammen med barna istedet.